Waar we nu ‘staan’…

Vandaag was onze twee-wekelijkse PMC-dag. Bij aankomst werden de standaard-controles uitgevoerd. Vervolgens hadden we het gebruikelijke gesprek met onze oncoloog en research-verpleegkundige. Zij waren tevreden. Wessel is klinisch in een uitzonderlijk goede conditie. Dat stemt ons dankbaar! De uitslagen van de controles waren dusdanig dat Wessel mocht starten met de vierde kuur in de BEACON-studie. Fijn!

De laatste tijd krijgen we steeds vaker de vraag waar we nu eigenlijk staan in het proces. Daarom een korte samenvatting…

Omdat de eerstelijns chemobehandelingen niet het gewenste effect hadden op de tumoren, zijn we eind november vorig jaar van start gegaan in een medisch-wetenschappelijke studie (BEACON-sudie). Concreet betekent dit dat Wessel chemo krijgt met als doel snelle ziekte voortgang te verminderen, de tumoren te stabiliseren en deze in het gunstigste geval iets af te laten nemen. Om mee te blijven doen met de studie moet hij aan deze voorwaarden voldoen. Om de twee maanden wordt dit door middel van diverse onderzoeken gecheckt. Vorige maand hadden we bijvoorbeeld zo’n ‘check’ en kregen we het (voor ons) goede nieuws dat we dóór mochten in de studie. De tumoren waren stabiel. Volgende maand volgt weer zo’n ‘check’. Maar dat duurt nog wel even. Voor nu zitten we aan het begin van een nieuwe chemo-cyclus. We leven met de dag! Iedere dag is er weer één.

Met Wessel is het de afgelopen weken erg goed gegaan. Hij heeft z’n haar, wimpers en wenkbrauwen weer terug. Kereltje hoor 🙂 Hij geniet van gezelligheid, buiten zijn, heeft voldoende energie, klimt overal op en doet vooral z’n zus en broer graag na… Gedurende de chemo-cyclus zien we z’n eetlust verbeteren. Het is niet zo dat hij ‘er van kan leven’, maar dat verwachten we ook niet. Hij probeert tenminste van alles en hij komt voldoende aan. Vandaag de mijlpaal van de 10 kilo bereikt! Voor ons bijzonder :-).

Ondanks alle positieve signalen blijven we ook realistisch. De ‘eerstelijns chemo’s’ verdroeg Wessel ook goed, maar deze hadden uiteindelijk onvoldoende effect. We blíjven echter hoop houden!