Anders dan anders

De afgelopen maand was ‘anders dan anders’…

We zijn gewend dat Wessel in de eerste week van de kuur wat vermoeider is en graag z’n speen en knuffel in de buurt heeft. Ook nu was dat weer het geval. Niets om ons zorgen over te maken dus. Aan het einde van de kuurweek vierden we Wessel z’n tweede verjaardag. Fijn om met elkaar stil te staan bij deze bijzondere dag, hoewel het zeker ook de nodige emoties met zich mee bracht. Wessel genoot en was enthousiast bij ieder cadeau. Heerlijk om deze mijlpaal met familie en vrienden te kunnen vieren. En dank aan zo veel lieve mensen die een kaartje, cadeau of ballon stuurde naar Wessel voor z’n verjaardag. Het leuke is dat hij er echt plezier in had om alles (ook de kaarten) open te maken. Myrthe en Jurjen lazen één voor één de kaarten aan hem voor 😉

De week die volgde bleef Wessel vermoeid en prikkelbaar. We dachten even dat het de nasleep van z’n verjaardag was. Hij knapte niet echt op; bleef moe, had een kort lontje en was verknocht aan z’n speen en knuffel. Ook in de derde week kwam hier geen verbetering in… Uiteindelijk waren er een aantal signalen die maakte dat er een extra controle in het ziekenhuis noodzakelijk was. Onze zorg werd gedeeld. Gelukkig waren er geen acute bijzonderheden. Volgende maand zullen er weer onderzoeken zijn. Dan volgen harde feiten. Nog even afwachten dus…

Dinsdag jl. kon Wessel weer starten met een nieuwe kuur. De negende in de BEACON-studie. Ook in het nieuwe ziekenhuis hebben we ons ritme inmiddels redelijk gevonden. Het voelt al bijna vertrouwd ;-). De dag verliep soepel en Wessel vermaakte zich prima op de dagbehandeling. We zagen zelfs weer een klein beetje de glans terug in z’n ogen…

1 (6)Hoewel de zorg die we hebben dagelijks aanwezig is, hebben we inmiddels geleerd daar zo goed en zo kwaad als het kan mee om te gaan. We genieten intens van al het moois dat we wél hebben. De afgelopen maand was Wessel helaas niet zichzelf… dan neemt de bezorgdheid toe. En, de bijna beklemmende noodzaak van onderzoek!

Daar hopen we met ‘Team Wessel’ graag een bijdrage aan te leveren. Over 6 weken fietsen we 3 dagen door Nederland. Iedere dag leggen we 150 kilometer af. We fietsen de Giro di KiKa Nederland en streven er naar zo veel mogelijk geld op te halen. Voor kinderen met kanker. Voor Wessel… want wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker is keihard nodig. Graag doen we een beroep op u! Steun Team Wessel via https://www.girodikikanederland.nl/team-wessel. Alvast heel veel dank…