De 7de kuur achter de rug

Vorige week zondag zette Wessel z’n eerste stapjes los onder toeziend oog van twee verpleegkundige die toevallig op dat moment de chemo aan het omwisselen waren… Wessel straalde van trots! Wat een mijlpaal! De tweede N8-kuur gaat de boeken in als de kuur dat Wessel ging lopen…

Deze zevende kuurweek verliep weer goed. Gelukkig waren er geen noemenswaardige bijzonderheden. Wessel zelf was vooral op lopende ontdekkingstocht. Het los lopen gaat nog niet heel soepel en dus koos hij voor stabiliteit; lopen aan het handje. Wessel aan de ene hand, de chemo-paal aan onze andere hand. En aan het einde van de week duwde hij zelf de chemo-paal. Hoe snel kan het gaan :-). Anderzijds was het ook een confronterend beeld…

Wessel genoot van de momenten dat ‘het animatieteam’ met hem kwam voetballen. Heerlijk om ons kereltje zo te zien spelen met de bal en op zijn manier te voetballen. Hij was onvermoeibaar. Deze week kwam er ook een dame muziek met hem maken. In het begin vond hij dat een beetje spannend, maar naar mate de tijd vorderde deed hij enthousiast mee en genoot hij daar ook zichtbaar van.

Voordat we vrijdag naar huis mochten kreeg Wessel een bloedtransfusie. De bloedwaardes waren dusdanig dat hij dat écht even nodig had. Binnen drie uur was Wessel van een in-en-in-wit mannetje veranderd in een blozende stuiterbal. En toen mochten we lekker naar huis. Slapen in ons eigen bed om ons zaterdag en zondag weer te melden in de polikliniek voor de ‘chemo-shotjes’. We kijken tevreden terug op de chemo-10-daagse.

Maandag hadden we een rustdagje. Voor Wessel betekende dat vooral heerlijk lang bijslapen in z’n eigen bedje! En wij waren blij weer als gezin herenigd te zijn. Heerlijk thuis, hoewel de kaarten voor Myrthe en Jurjen wel weer even geschud moesten worden. Maar ach, dat zijn we inmiddels ook wel gewend…

Vanaf dinsdag jl. krijgt Wessel weer z’n dagelijkse neupogen-injectie en de eerste ‘controle-na-chemo’ in het ziekenhuis hebben we ook al weer achter de rug. Het standaard ritueel na iedere chemo. En ook nu is men tevreden. Zo pakken we de draad weer op, hopen we dat de chemo’s het werk doen en Wessel goed aansterkt. De onderzoeken die Wessel na iedere twee kuren kreeg, krijgt hij ook nu weer. De uitslagen van deze onderzoeken zijn cruciaal. Ongelooflijk spannend. Maar vooralsnog zijn we de komende weken thuis, als gezin genietend van iedere stap die gezet wordt 🙂