Nieuwe kuur, nieuwe kansen…!

Ruim twee weken van rust liggen achter ons. De eerste week moesten we weliswaar nog drie dagen naar het ziekenhuis voor controles en een scan, maar terugkijkend hebben we vooral waardevolle dagen gehad. Dagen waarin we zo veel mogelijk een ‘gewoon’ gezin hebben kunnen zijn. Het was mooi weer en dus konden we veel naar buiten. We waren in het bos, fietsten heerlijk en de kinderen speelden veel buiten, samen met Wessel. Het waren dagen waarin we ons nóg bewuster waren van al het moois en het goede wat we krijgen. We hebben genoten van onze drie kanjers die alledrie op hun eigen wijze liefde geven en nodig hebben.

Wessel voelde zich met name de afgelopen week steeds beter, kreeg zelfs interesse in eten en genoot met volle teugen van z’n grote zus en broer die om hem heen speelde. Met z’n drieën hebben ze veel plezier gemaakt. En wat is er leuker als je mini-broertje mee doet met wilde spelletjes, hard trommelen op de tafel en spetteren in de douche en het bad?! De knuffels en kusjes vlogen over en weer… Wij hopen zo van harte dat ze tot in lengte van jaren plezier mogen maken met elkaar!

Het teleurstellende nieuws van ruim twee weken geleden hebben we op ons in laten werken en vandaag zijn we vol goede moed naar Utrecht gereden voor de nieuwe kuur (N8). Na het goed en snel aanprikken van de port-a-cath, het bloed afnemen voor de kwalificatie van de kuur en wat standaard controles spraken we onze arts. Wessel is dol op d’r en ze was tevreden. Het HB van Wessel was aan de lage kant en dus kreeg hij vóór de kuur een bloedtransfusie. Dat was overigens de eerste keer dat hij vóór de kuur een transfusie kreeg. Het herstel gaat duidelijk langzamer. Maar eerlijk is eerlijk… dat is niet meer dan logisch na vijf kuren. Hij krijgt behoorlijk wat te verduren. De bloedtransfusie is inmiddels afgerond en de chemo loopt. Best spannend, een voor ons nieuw type medicijn… Hoe zal Wessel hier op gaan reageren? Belangrijker is dat de tumoren hierop gaan reageren! Maar het antwoord daarop laat voorlopig op zich wachten. En dus, kijken we niet veel verder dan de aankomende kuurweek.

Morgen hebben we eerst nog een spannende dag voor Myrthe. Zij mag afzwemmen voor haar B-diploma. Helaas kunnen mama en Wessel er niet bij zijn, maar misschien lukt het om te FaceTimen zodat we het in Utrecht een beetje mee kunnen beleven. Gelukkig mag haar neef ook afzwemmen en dus is er vast veel andere familie om hen aan te moedigen. Het leven gaat gewoon door. En juist ‘het gewone’ is zo ontzettend fijn om met elkaar te kunnen beleven en te delen…

 

Prinses Màxima Centrum voor kinderoncologie
Huispostnummer: KE.01.129.2
Afdeling Giraffe
T.a.v. Wessel Boogerd
Postbus 85090
3508 AB Utrecht