Van de Mont Ventoux naar de vijfde chemo…

We hebben twee enerverende weken achter de rug met als hoogtepunt het avontuur met Team Wessel op de Mont Ventoux.

De chemo-lekkage heeft toch meer schade aangericht dan in eerste instantie gedacht. Het was dus even spannend of Wessel mocht afreizen naar Frankrijk. Maar de dag voor het geplande vertrek kregen we toestemming. De bloedwaardes waren goed genoeg en de huid was relatief rustig. De arts was tevreden en vond het verantwoord om te vertrekken. En daar gingen we dan… met het vliegtuig naar Team Wessel! Omdat papa al sinds dinsdag in Frankrijk was, is Hilbert met ons meegereisd. En dat was ontzettend fijn en vooral heel gezellig!

Na een goede reis, een feestelijk onthaal door het team en een goede nacht werd Wessel wakker……. zonder sonde! Die had hij eruit getrokken. Even een tegenvaller. Gelukkig was het medische team van de Stichting Mont Ventoux bereidt om de sonde weer in te brengen. Dat scheelde een bezoek aan het Franse ziekenhuis. Bijna op de top van de Mont Ventoux, op ruim 1400 meter, werd een nieuwe sonde ingebracht. Hebben we ook weer meegemaakt :-). We waren ontzettend blij dat er zo met ons meegedacht werd en we op deze manier geholpen werden.

Toen door naar de top waar we Team Wessel op konden wachten. Iedereen heeft de top gehaald. Een waanzinnige prestatie waar iedereen vreselijk trots op kan zijn! En wat een ontzettend mooie dag, met bijzondere ontmoetingen en gesprekken. Met veel emoties maar vooral heel veel dankbaarheid voor de mensen die wij – als gezin – om ons heen hebben staan. Onze arts zei in één van de gesprekken toen duidelijk werd dat Wessel daadwerkelijk behandeld moest gaan worden: ‘jullie zijn Team Wessel en wij sluiten daarbij aan’. Het Team Wessel dat in het ziekenhuis ontstaan is, is verder uitgebreid met Team Wessel van de Mont Ventoux. Wat voelen we ons gezegend en wat was dit een bijzondere ervaring. Waardevol en onvergetelijk.

En van het één gingen we naar het andere. Tijdens de Giro di KiKa Edizione Olandese van afgelopen weekend werd er door Hans & Gea Matla meegefietst. Aanleiding waarom zij meefietste? ‘Wessel’. Ook bij deze finish waren we aanwezig… Prachtig en emotioneel om elkaar in de armen te sluiten.

De dagen na ‘de Mont Ventoux’ probeerden we zo rustig mogelijk door te brengen. Donderdag jl. stond namelijk een dag vol onderzoeken gepland. Daarvoor moesten we uitgerust zijn. Zeker voor Wessel is zo’n dag ontzettend intensief. Gelukkig deed hij het net als de andere keren heel goed en bleef hij rustig.

FullSizeRender 9Vandaag heeft Wessel de scans gehad en is de vijfde chemo van start gegaan. En dat terwijl Myrthe en Jurjen in een totaal nieuwe fase van hun leven zitten waarin er op school weinig meer gespeeld wordt en ze vooral leren lezen, schrijven en rekenen. Dat kost hen energie. De overgang van groep 2 naar groep 3 is écht groot. Opgevangen door lieve familie en vrienden hopen we dat we op een goede manier ook voor hen invulling geven aan deze chemo-week.

Inmiddels krijgen wij wel gezonde spanning of de chemo’s effect hebben. Helaas valt daar op dit moment nog weinig van te zeggen. We zijn optimistisch, zeker als we naar Wessel kijken, we kijken niet te veel naar de toekomst en genieten intens van de liefde die we krijgen van onze kleine man, van Myrthe & Jurjen en van de mensen die om ons heen staan. Dankbaar!

 

We kregen vragen wat het adres is van het Prinses Màxima Centrum waar we op dit moment zijn voor de vijfde kuur. Bij deze:

Prinses Màxima Centrum voor kinderoncologie
Huispostnummer: KE.01.129.2
Afdeling Pauw
T.a.v. Wessel Boogerd
Postbus 85090
3508 AB Utrecht

Let op: we verblijven hier als het goed is ‘maar’ tot woensdag 13 september a.s.