Herstel langzamer, al wel kwalificatie nieuwe kuur!

Het is ongelooflijk. Ondanks een behoorlijk laag HB, en daarmee balancerend op het wel/niet krijgen van een bloedtransfusie, heeft Wessel zich vandaag al gekwalificeerd voor de volgende, vierde kuur die volgende week vrijdag start!

Met drie kuren achter de rug zien we dat Wessel z’n kleine lichaampje meer moeite heeft zich te herstellen. Het gaat duidelijk langzamer dan bij de eerste twee kuren. Hij heeft wat andere bijwerkingen en is onrustiger. Ook in z’n gezicht en z’n oogjes zien we dat het hem zwaarder valt. Desondanks heeft hij best veel energie, is hij vrolijk, ziet hij weliswaar erg wit maar is het wel een ondernemend kereltje. We werden verrast doordat hij plotseling de trap op klom :-).

De controle die we deze week hadden in het ziekenhuis verliep gelukkig weer goed. De arts was meer dan tevreden. Vandaag werd z’n bloed nog een keer gecontroleerd en de waardes waren uitstekend. Dat betekent ook dat de thuiszorg vanaf morgen niet meer hoeft te komen en dat is voor Wessel fijn. De dagelijkse bezoekjes van de thuiszorg worden door hem als steeds minder prettig ervaren. Inmiddels heeft hij heel goed door dat hij een vervelende prik krijgt. De thuiszorg wordt weliswaar met een grote glimlach ontvangen, maar zodra ‘de spuit’ tevoorschijn komt, worden de beentjes gespannen en laat hij even van zich horen. Gelukkig worden de dames bij vertrek meestal weer vrolijk uitgezwaaid :-). Maar het is heel fijn te weten dat er komende week even geen prikken meer gegeven worden!

Het enthousiasme en de vrolijkheid van Wessel maakt dat we afgelopen week soms een bijna ‘gewoon’ leven hebben gehad. De energie die Mari-Elze, Myrthe en Jurjen hebben opgedaan doet ook goed. We trekken er met het gezin op uit, genieten daar ontzettend van, maken bouwwerken met de lego, zijn op stap met de nichtjes en maken plannetjes voor het nieuwe schooljaar…

IMG_9904 2 (1)

Kort samengevat hebben we weer een goede week achter de rug. Hopelijk volgt er nog zo’n week voordat de vierde kuur en ook school weer start…