Kuur #3: Utrecht vs Côte d’Azur

Wat was het ontzettend bijzonder om vorige week zaterdag met het overgrote deel van Team Wessel bij elkaar te zijn. En ook nog eens op de plaats waar Wessel onder behandeling is: het Prinses Maxima Centrum. Een mooi trainingsritje van 140 kilometer ;-). Fijn om elkaar te ontmoeten en goed om rondom Wessel te staan. We hebben met eigen ogen gezien hoe kinderen strijden tegen kanker. We weten waar we het voor doen… Op naar 1 september!

Bij Wessel liep de 3e chemo inmiddels gestaag door. Deze keer mocht hij een kamer delen met een ander patiëntje. Zeker de eerste dagen zorgde dat ervoor dat Wessel liever reageerde op geluiden van de overburen dan dat hij ging slapen… Daarnaast had hij ontdekt dat wanneer hij van z’n rug naar z’n buik draaide hij erg gemakkelijk kon gaan zitten. Het in slaap vallen was zodoende een mooie uitdaging :-)!

Ook tijdens deze kuur had Wessel de inmiddels redelijk vertrouwde bijwerkingen. We merkten nu dat de grootste dip eerder kwam. Gelukkig krabbelde hij weer goed op en mocht hij woensdag jl. heerlijk naar huis.

Het bijzondere aan deze 3e kuur was dat we als gezin vanaf zaterdagavond gesplitst zijn opgetrokken. Maurice samen met Wessel in het ziekenhuis in Utrecht. Mari-Elze met Myrthe en Jurjen op vakantie aan de Côte d’Azur. Een ruimhartig en liefdevol aanbod van broer en schoonzus; we mochten een aantal dagen bij hen intrekken tijdens hun vakantie. Welliswaar een moeilijke keuze, maar op deze manier hebben Myrthe en Jurjen ook een échte vakantie gehad.

Myrthe en Jurjen hebben ontzettend genoten van de gezelligheid met neefjes en nichtjes, de zee, het strand, het zwembad, de BBQ, de draaimolen, het laat op de avond een ijsje eten… noem maar op!

Heerlijk om hen zo intens te zien genieten. Mari-Elze werd compleet in de watten gelegd, kon wat afstand nemen en tot rust komen. Bij het vertrek vanuit Nederland waren er gemende gevoelens, maar onze conclusie is dat we er goed aan hebben gedaan om de afgelopen week op deze manier in te vullen.

Donderdagavond stonden Maurice en Wessel op Schiphol de vakantiegangers op te wachten. De ontmoeting van broers, zus en mama… Een prachtig moment!

Op Schiphol...

De controle afspraken staan weer in de agenda. We zijn benieuwd hoe Wessel zich na deze 3e kuur ontwikkelt. Vooralsnog gaat het goed en hebben we als gezin al weer ‘buiten de deur’ kunnen lunchen. Pareltjes!