Maurice Boogerd

Nog geen jaar na het overlijden van mijn lieve vader aan kanker stond op 30 november 2016 onze wereld op z’n kop. Mari-Elze in Leiden in het LUMC en ik 7.500 km verderop in Miami de sunshine state, maar op dat moment even niet! “Ze hebben bij Wessel een vergrote lever geconstateerd met cellen die er niet thuis horen en dat noemen ze een tumor…” Zo snel als ik kon ben ik naar huis gekomen met dank aan een hele lieve en behulpzame medewerker van Delta is dat gelukt.

De volgende dag naar het Prinses Maxima Centrum waar je wordt geconfronteerd met een wereld die je niet kent. Onzekerheid, onduidelijkheid en niet weten wat Wessel en ons te wachten staat. Hoe gaat dit verder, wat gaan we Myrthe en Jurjen vertellen… Met veel liefde, geduld en zorg zijn we omarmt door de verpleging en de artsen in het PMC.

Ondanks het feit dat we er nog niet zijn en dat Wessel nog steeds een gevecht levert tegen de kanker, is het bedwingen van de Mont Ventoux en daarmee het inzamelen van geld voor het KWF een doel waar ik voor wil gaan. Zo veel mogelijk geld inzamelen om ervoor te zorgen dat deze ziekte overwonnen kan worden.