Hilbert Klop

Wat moet je zeggen? Zo vaak hoor je het bericht over deze ernstige ziekte. Maar jouw familie raakt het niet, je kunt het je niet eens voorstellen. Totdat… het wel gebeurd.

Mijn vrolijke en uiterlijk gezonde neefje Wessel, net 1 jaar en zoon van mijn zus Mari-Elze en zwager Maurice heeft neuroblastoom, een vorm van kinderkanker. Het altijd opgewekte en lieve mannetje is ernstig ziek. Waarom? Waartoe? God weet het.

Op dit moment wordt Wessel behandeld middels chemotherapie, een zeer intensieve periode voor Wessel, Maurice en Mari-Elze en degene die om hem heen staan. Op alle mogelijke manieren willen we Wessel en papa Maurice en mama Mari-Elze samen met zijn zus Myrthe en broer Jurjen steunen. Wereldwijd wordt onderzoek gedaan op welke wijze deze ziekte is te bestrijden. Daar is geld voor nodig, veel geld. Zodat jonge kinderen zoals Wessel een toekomst mogen hebben.

Op 1 september ga ik daarom samen met team Wessel een fysieke prestatie leveren door de Mont Ventoux te beklimmen. Een zware rit die veel voorbereiding vraagt, maar niet in vergelijking staat met het gevecht dat Wessel op dit moment levert. Daarom doe ik mee. Voor hem, voor Maurice en voor alle kinderen met hun ouders die lijden. In de hoopvolle verwachting dat Wessel mag genezen!